Vandaag werken aan de stad van morgen

Om steden bereikbaar en leefbaar te houden, gaan we mobiliteit anders inrichten. Dat is onze missie.

De eigen auto voor de deur stond ruim honderd jaar voor vooruitgang en ultieme vrijheid. Nu staan we ermee in de file of op een dure parkeerplaats. Autobezit is zo outdated als je cd- of videocollectie. Het maakt plaats voor een abonnement op gecombineerde mobiliteitsdiensten, vergelijkbaar met Spotify, Netflix en je telefoonbundel. Als gebruiker heb je hierover zelf volledig de regie: Happy van A naar B.

Beamrz organiseert de hubs, een open (MaaS) platform voor alle aanbieders van mobiliteitsdiensten en een app, waarmee gebruikers de verschillende vervoersvormen kunnen plannen, boeken, gebruiken en betalen.

Hubs

Hubs zijn locaties in en om steden waar gedeelde mobiliteitsdiensten georganiseerd beschikbaar zijn. Verkrijgbaarheid van deelvervoer gaat hier hand in hand met respect voor de leefomgeving. Geen rondvliegende stepjes, maar pragmatische, duurzame en innovatieve voorzieningen, die een nieuw tijdperk inluiden: Mobiliteit als persoonlijke dienst.

Hubs komen er in vele smaken, afhankelijk van de locale behoeften en mogelijkheden. Hubs komen in de openbare ruimte, maar ook in private voorzieningen, zoals parkeergarages en bij bedrijven. Soms zijn vier lijnen op de grond al voldoende en soms moeten er nieuwe voorzieningen worden aangelegd. Ook bestaande vloten (deel)auto’s en -fietsen kunnen worden geïntegreerd in een hub. Zo worden de beschikbare middelen en ruimte nog slimmer benut.

Innovatieve mobiliteitsdiensten als Ridesharing (carpoolen 2.0), Buurauto (een elektrische auto delen met je buren of collega’s) en BeamBike (een persoonlijke eBike voor woon/werk en privé) kunnen gebruikers toevoegen aan hun abonnement.

 

Waar zijn Beamrz Hubs?

De eerste hubs zijn door Beamrz ingericht in het Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch. In het gebied, waar 50.000 mensen wonen, werken en studeren, zijn nu 3 hubs met deelauto’s en deelfietsen. OV is beschikbaar op de vaste locaties en taxi is op afroep. 

Beamrz komt binnenkort ook in:

Eindhoven (Strijp-S)
Utrecht
Rotterdam

Interesse in Beamrz Hubs?

Wil je een totaaloplossing voor deelmobiliteit voor jouw stad of bedrijf, stuur dan een e-mail met in het kort je vraag. We kijken naar je uit.